2020-09-11_RFO-GOK-Opening_©Juri-Hiensch_MG_6121_1000 hoog

AVROTROS Vrijdagconcert

Het AVROTROS Vrijdagconcert brengt wekelijks de mooiste muziek tot leven. Met de huisensembles, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, en vele gastensembles presenteert de serie jaar opnieuw een rijk concertseizoen. U hoort de bekende werken, maar ook onbekende werken van gekende componisten, Nederlandse muziek en premières. Daarnaast is er altijd veel aandacht voor de nieuwe generatie.

AVROTROS Vrijdagconcert

In seizoen 2020-2021 wordt het 75-jarig bestaan van het Radio Fillharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor gevierd, is Noa Wildschut de eerste artist in residence en zijn de componisten Saint-Saëns en Stravinsky uitgelicht.

Seizoen 2021-2022 wordt in drie prachtige series gepresenteerd. In elke serie komt het thema ‘De vier elementen’ aan bod. Maria Milstein is artist in residence en er is speciale aandacht voor de muziek van Skrjabin, Franck en Sibelius. Kijk hier voor de seizoensbrochure 2021-2022.

Klik hier voor alle concerten van het AVROTROS Vrijdagconcert op deze website of op de button hieronder voor de concerten op de website van NPO Radio 4.

AVROTROS Vrijdagconcert is een productie van AVROTROS in samenwerking met NPO Klassiek, de Stichting Omroep Muziek en TivoliVredenburg. De concerten worden live uitgezonden op NPO Radio 4.

 

Klik hier voor de website van het AVROTROS Vrijdagconcert

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws