Aart Mateboer

Tenor Aart Mateboer uit Kampen behaalde in 1993 zijn einddiploma solozang aan het Conservatorium te Zwolle, waar hij studeerde bij Cilly Dorhout en Felix Schoonenboom. Daarna werd hij vele jaren gecoacht door Hanneke Kaasschieter.
Hij is een veelgevraagd solist bij met name oratoriumkoren.
Zijn repertoire omvat o.a. aria’s uit Bachs Passionen, Weihnachtsoratorium, Hohe Messe, een groot aantal Bach-cantates, Handels Messiah, Alexander’s Feast en Judas Maccabeus, Haydns Schöpfung en Jahreszeiten, Mendelssohns Paulus en Elias, missen van Mozart, het Requiem van Verdi, Messa di Gloria (Puccini), Messe Solennelle en Stabat Mater (Rossini), Nicolas Cantata (Britten), Misa Criolla en Navidad Nuestra (Ramirez) en vele andere (ook hedendaagse) oratoria.
Ook zingt hij de rol van evangelist in de Mattheus-,  Johannes-, Markus- en Lukas-Passion van Bach.
In 2000 werkte hij mee aan projecten van The Amsterdam Baroque Choir en de Rheinische Kantorei. Sinds 2002 zong hij veel als freelancer bij het Groot Omroepkoor. In 2009 trad hij in vaste dienst.
Aart Mateboer werkte mee aan een twintigtal cd-opnamen en werkt ook regelmatig mee aan tv-opnamen voor Nederland Zingt.
Met gitarist Berry Selles en celliste Corien Kok vormde hij het renaissancetrio A Pilgrims Solace, daarnaast was hij vele jaren cantor in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Kampen en zong hij een aantal jaren bij het Urker Mannen Ensemble.
Naast zijn optredens heeft hij veel privé-zangleerlingen, is hij dirigent van het popkamerkoor Musical Art en is hij artistiek leider van de Close Harmony groep The Dry Mills. Met pianiste Philine Coops vormt hij een duo dat zeer divers repertoire uitvoert.
Tenslotte is hij al jaren initiator en organisator van de jaarlijkse scratch in Kampen vlak voor de zomervakantie.
www.aartmateboer.nl

Aart MateboerMusicus
Tenor
Groot Omroepkoor

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws