Albert van Ommen

Albert van Ommen is op zijn 12de jaar begonnen in het Noord-Hollands Jongenskoor te Alkmaar en kreeg daar zang – en pianolessen. Hij studeerde vanaf 1989 aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, bij Margreet Honig, Maarten Koningsberger en Paula de Wit. In 1996 behaalde hij daar zijn examen docerend musicus.

Hierna ging Albert verder met studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Diane Forlano en Rita Dams waar hij in 1998 afstudeerde als uitvoerend musicus. Tegelijkertijd met zijn studie voor uitvoerend musicus, studeerde hij ook aan de Opera Akademie tussen de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Hier heeft hij in opera’s als A Midsummer Night’s Dream (Lysander) van Britten, Egisto (Egisto) van Cavalli, Die Zauberflöte (Tamino) van Mozart, en Riders to the Sea (Bartley) van Vaughan Williams gezongen. Al deze opera’s stonden onder leiding van Kenneth Montgomery.
Hij heeft veel liederen o.a. van Schumann, Schubert, Brahms, Strauss ten gehore gebracht samen met zijn vrouw, de pianiste Natasja Douma. Maar ook op het gebied van het oratorium is hij actief. Ook componeert hij muziek waarvan de teksten geschreven worden door zijn vrouw.
Albert werkte o.a. met het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Yakov Kreizberg en gaf concerten met pianist Rudolf Jansen.

Albert van OmmenMusicus
2e tenor
Groot Omroepkoor

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws