Chloe Rooke

Chloe Rooke is benoemd als assistent-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest voor het seizoen 2022/2023. Het Edo de Waart Assistant Conductorship is voor deze aanstelling aan Chloe Rooke toegekend.

Chloe Rooke werd onderscheiden met de Publieksprijs op de Donatella Flick LSO Conducting Competition 2021 en trok de aandacht op de Malko Competition 2021. Momenteel rondt ze de tweejarige postdoctorale studie af van de Nationale Master Orkestdirectie, waar ze werd begeleid door Jac van Steen, Kenneth Montgomery, Ed Spanjaard en Antony Hermus.  In november 2021 assisteerde ze laatstgenoemde bij het Radio Filharmonisch Orkest in de NTR ZaterdagMatinee.

Toekomstige engagementen zijn onder meer een familieconcert met het London Symphony Orchestra in het Barbican Centre in februari en Cosi Fan Tutte in samenwerking met de Dutch National Opera Academy en leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest in april. In mei ’22 neemt zij deel aan de finale van de eerste International Conducting Competition Rotterdam, nadat ze in juni 2021 in de eerste ronde was geselecteerd als een van de ’Six Designated Winners’.

Voor deze aanstelling is aan Chloe Rooke het Edo de Waart Assistant Conductorship voor het seizoen 2022/2023 toegekend. Het assistent-dirigentschap werd door het Radio Filharmonisch Orkest opgedragen aan ere-dirigent Edo de Waart op zijn 80ste verjaardag in april 2021. Hij begon de traditie van het aanstellen van assistent-dirigenten toen hij chef-dirigent was van het Radio Filharmonisch Orkest.

Chloe Rooke zal Karina Canellakis, chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, en diverse andere dirigenten ondersteunen in producties van de NTR ZaterdagMatinee en het AVROTROS Vrijdagconcert.

 

Chloe RookeDirigent

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws