Diede Brantjes

Diede Brantjes is sinds 1999 vaste klarinettist van het Radio Filharmonisch Orkest. Zijn specialisme is de hoge, schelmachtige es-klarinet.

Al tijdens zijn karinetstudie, eerst aan het Utrechts Conservatorium, later aan het Sweelick Conservatorium in Amsterdam, speelde hij regelmatig als invaller mee met het RFO. Kort na zijn afstuderen diende zich de mogelijkheid aan een vaste plek in het orkest te bemachtigen. Diede werd aangenomen en ontwikkelde zich in de daaropvolgende jaren tot een uitgesproken “allround-specialist”, die graag zoveel mogelijk verschillende klarinetten bespeelt, van de hoge es-klarinet tot de imposante contrabasklarinet.

Hij heeft daarbij een grote voorkeur voor muzikale huzarenstukjes. Als klarinettist onderneemt Diede steeds weer de boeiende ontdekkingstocht naar de ideale combinatie van speeltechniek en materiaal, als musicus zoekt hij graag naar het wezenlijke achter de geschreven noten: “Wat heeft de componist willen opschrijven en hoe kunnen wij musici dat realiseren?”.

Diede BrantjesMusicus
es-klarinet
Radio Filharmonisch Orkest

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws