Dolf Drabbels

De Nederlandse tenor Dolf Drabbels studeerde solozang aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem bij Harry van Berne. Hij volgde masterclasses bij Roberta Alexander, David Wilson  Johnson en Beryl Foster. Tegenwoordig wordt Dolf Drabbels gecoached door Marcel Reijans.

Inmiddels is Dolf Drabbels een veelgevraagd solist en heeft hij gewerkt met de vooraanstaande dirigenten Daniel Reuss, Klaas Stok, Etienne Siebens en Jan Willem de Vriend.
Verder heeft hij zich bekwaamd als ensemblezanger en zingt hij regelmatig in gerenommeerde ensembles als Cappella Amsterdam o.l.v Daniel Reuss, Amsterdam Baroque Choir o.l.v Ton Koopman, het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra en het Groot Omroepkoor.

Een greep uit het repertoire van Dolf Drabbels omvat de missen en het Requiem van W.A. Mozart, de cantates en de passies van J.S. Bach, de Messiah van G.F. Händel, de
missen van L. van Beethoven en verschillende werken van J. Haydn. Ook is Dolf Drabbels thuis in het liederenrepertoire van Schubert, Schumann, Fauré en Poulenc.

 

Dolf DrabbelsMusicus
Soloist
Tenor
Groot Omroepkoor

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws