Edward Mebius

Edward Mebius speelde ooit basgitaar in een hard-rock band. Daarna ontdekte hij de contrabas, studeerde aan het Hilversums Conservatorium bij Peter Jansen en vervolgens aan het Sweelinck te Amsterdam bij Henk Guldemond.

Na zijn afstuderen werd hij aangenomen bij het Muziekcentrum van de Omroep. 
Naast zijn functie als contrabassist in het Radio Filharmonisch Orkest is hij zeer actief in diverse kamermuziekensembles. Edward heeft twaalf jaar les gegeven aan de Afdeling lichte muziek van het Hilversums Conservatorium. Een herontdekking van de basgitaar zette hem ertoe aan om te gaan componeren. 

Dit was in eerste instantie gericht op de basgitaar, maar al snel voor allerlei veelal klassieke bezettingen. Opdrachten voor o.a. het Ensemble Cameleon, de Stichting Raadhuisconcerten Hilversum, de Nederlandse Harp Vereniging en een trio voor klarinet, bastrombone en contrabas voor leden van het Nederlands Blazersensemble volgden. 

Het Muziekcentrum van de Omroep heeft een cd uitgegeven met daarop zijn eerste Strijkkwartet, een strijkkwintet en Zeven liederen op gedichten van Gerrit Kouwenaar voor sopraan, viool en piano. De cd is met lovende recensies ontvangen in onder andere NRC Handelsblad en het muziekblad Luister.

Edward MebiusMusicus
contrabas
Radio Filharmonisch Orkest

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws