Elisabeth Perry

Elisabeth Perry trad in 1991 in dienst als concertmeester van het Radio Kamerorkest. Nadien bekleedde zij deze positie bij de Radio Kamer Filharmonie en sinds augustus 2013 is zij 1ste concertmeester bij het Radio Filharmonisch Orkest.
Op jonge leeftijd werd zij door Yehudi Menuhin geselecteerd voor zijn school in Engeland. Op haar 13de maakte ze haar debuut in de Royal Albert Hall, waar zij samen met Menuhin Bachs Dubbelconcert speelde.
Op 17-jarige leeftijd ging zij naar de Juilliard School in New York; zij studeerde bij Dorothy Delay en Oscar Shumsky. De verschillende concoursen die zij in de Verenigde Staten won, gaven haar de gelegenheid veel op te treden, waaronder twee maal in Carnegie Hall. In Chicago’s Orchestra Hall speelde zij Bartoks Tweede vioolconcert.

Elisabeth Perry speelde als solist met de Royal Philharmonic Orchestra, de London Symphony Orchestra en Philharmonia Orchestra’s in de Barbican en South Bank concertzalen in Londen en onderscheidde zich door haar veelomvattende repertoire en veelzijdigheid.
Ze heeft een grote belangstelling voor 20ste-eeuwse muziek. Zo speelde zij de Amerikaanse première van Schnittke’s Quasi Una Sonata in New York.

Daarnaast speelt zij veel kamermuziek, vooral in het Spinoza Kwartet en het Rietveld ensemble. Sinds 2002 is Elisabeth Perry docente viool aan het Utrechts Conservatorium. Voor verschillende labels maakte zij cd-opnamen met vooral kamermuziek van onder meer Schubert, Beethoven en Nyman. Bovendien is zij in meerdere opnamen van de radio-orkesten als soliste te horen.

Elisabeth PerryMusicus
1ste viool, concertmeester
Radio Filharmonisch Orkest

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws