Ellen Versney

Ellen Versney is harpiste bij het Radio Filharmonisch Orkest. Zij studeerde bij Teresia Rieu aan het Rotterdams Conservatorium. Hier behaalde zij in 1993 haar Masters Diploma cum laude. Daarnaast is zij privé gecoacht door Vera Badings. Ook heeft ze in Londen gestudeerd bij Thelma Owen en masterclasses gevolgd bij Susann McDonald (USA), Tatyana Tauer (Rusland) en Edward Witsenburg.

Al tijdens haar studie werd Ellen aangesteld als soloharpiste van Het Brabants Orkest. Later vervulde ze een tijd lang dezelfde functie als remplaçante bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Chef-dirigent Riccardo Chailly beschreef haar als “a remarkably gifted harp player with outstanding musical sensitivity, intuition and secure technical abilities”.

Na het winnen van de Erasmus Conservatorium Prijs en de Doelen Recital Prijs, won zij in 1994 het eerste Nederlandse Harp Concours en tevens de ‘Zilveren Lessenaar’ voor beste vertolking van het verplichte hedendaags werk.

Als soliste heeft Ellen Versney opgetreden met onder anderen het Radio Filharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest, het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest, het Amsterdams Promenade Orkest en het Vlaams Radio Orkest. Ook is zij regelmatig uitgenodigd om solo te spelen op het World Harp Congress en het Europees Harp Symposium. Ellen Versney trad in 2001 aan als solo-harpiste van het Radio Filharmonisch Orkest.

Ellen Versney speelt in diverse kamermuziekensembles, waaronder fluit-harp duo Manrique. Daarnaast begeeft zij zich graag op het terrein van de 20ste-eeuwse en hedendaagse muziek als lid van het DoelenEnsemble Rotterdam. Hiermee treedt zij ook regelmatig als soliste op.

Ellen nam diverse cd’s op met duo Manrique, het Rubio Strijkkwartet en een live cd van het Harpconcert van Badings met Het Brabants Orkest.

Ellen VersneyMusicus
Soloist
Harp
Radio Filharmonisch Orkest

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws