Gert-Jan Alders

De bas Gert-Jan Alders studeerde aan de conservatoria van Alkmaar en Amsterdam, bij onder anderen Margreet Honig.

Daarna volgde hij diverse professionele cursussen, waaronder die van het Internationaal Opera Centrum Nederland, waar hij deelnam aan de masterclass van de Russische zangpedagoge Ekaterina Jofel, en een masterclass van John Bröcheler.
Naast zijn werk bij het Groot Omroepkoor bouwt Gert-Jan een omvangrijk lied-, oratorium- en operarepertoire op. Zijn operarepertoire omvat werken van barok tot en met 20ste eeuw, en een grote veelheid van stijlen en stemvakken – van Sarastro tot en met Escamillo. Een greep uit zijn repertoire: Caronte uit Monteverdi’sL’Orfeo, Don Pasquale uit de gelijknamige opera van Donizetti, Boris Godoenov uit de gelijknamige opera van Moessorgski, Vorst Igor uit Prins Igor van Alexander Borodin, Philips II uit Don Carlos van Verdi en Escamillo uit Bizets Carmen.

Gert-Jan soleerde enkele malen tijdens de NTR ZaterdagMatinee in het Concertgebouw Amsterdam in Renardvan Strawinsky, in Arabella van R. Strauss en met de rol van burgemeester in Kerstavond van Rimski-Korsakov o.l.v. Valery Gergiev. In 1998 vertolkte Gert-Jan de rol van Pollonius in de opera Hamlet van A. Thomas, eveneens in de NTR ZaterdagMatinee.

Gert-Jan AldersMusicus
2e bas
Groot Omroepkoor

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws