John Vredeveldt

Na zijn studie wiskunde aan de Groninger Universiteit studeerde John Vredeveldt solozang, achtereenvolgens aan het Utrechts Conservatorium bij Jos Burcksen en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Herman Woltman. Daar studeerde hij met goed gevolg af in 1988.

In zijn conservatoriumjaren deed hij ervaring op als vaste solist bij de concerten en diensten van de Domcantorij te Utrecht onder leiding van Maarten Kooy. Hij kwam hierbij intensief in contact met liturgische muziek, met name van Bach en Schütz.
John trad in diverse Europese landen op als tenorsolist, oratorium- en concertzanger, onder meer als evangelist met het Basler Bachkoor en in de Matthäus-Passion in de Dom van Aken met het Domkoor.
Naast zijn werk voor het Groot Omroepkoor treedt hij al vele jaren op als liedzanger met zijn vaste pianist Harry Schram, recentelijk met het Italienisches Liederbuch van Hugo Wolf. John zingt al enige jaren de evangelistenpartij bij het Haags Barokgezelschap.
Hij heeft grote belangstelling voor de raakvlakken tussen muziek, wiskunde en spiritualiteit. Op dit gebied geeft hij regelmatig lezingen.

John VredeveldtMusicus
2e tenor
Groot Omroepkoor

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws