Pieter Hendriks

Pieter Hendriks (Den Haag, 1964) volgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn docenten waren Herman Woltman en Wout Oosterkamp. Na afronding van zijn studie maakte hij in Nederland en daarbuiten naam als zanger van oratoriumrepertoire. Hij werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Christian Zacharias, Pierre Cao, Jan Willem de Vriend en Ed Spanjaard. Als operazanger vertolkte hij onder meer de rollen van MacBeth (Verdi), Richard Nixon (John Adams’ Nixon in China) en de titelrol in Der Kaiser von Atlantis (Viktor Ullman).

In 2004 trad Pieter Hendriks toe tot de bassen van het Groot Omroepkoor. In datzelfde jaar zong hij op het Shaliapingalaconcert in Kazan en vertolkte hij Purcells King Arthur in Bretagne en Nederland. In 2005 oogstte hij succes in de travestierol van Mama Agatha in Viva la Mama van Donizetti. Verder verleende hij solistische medewerking aan de kerstmatinee van het Concertgebouworkest onder leiding van Mariss Jansons.
Bij de Nationale Reisopera zong hij in 2008 de rol van Henry in Snow White. Ook werkte hij mee aan een productie van Der Vampyr van Marschner in het kader van het Grachtenfestival. Hij was een van de solisten bij het Orkest van de 18de Eeuw onder leiding van Frans Brüggen in een uitvoering van de 9de Symfonie van Beethoven in Barcelona.

Pieter Hendriks heeft speciale bewondering voor de muziek van Mikis Theodorakis en de stem van Maria Farantouri.

Pieter HendriksMusicus
Soloist
Bariton
Bas
Groot Omroepkoor

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws