Robert Meulendijk

Robert Meulendijk, Arnhem 1965, kreeg zijn eerste vioollessen van toenmalig concertmeester van Het Gelders Orkest Arturo Perez-Medina. Nog voor zijn eindexamen VWO stapte hij over van viool op altviool en deed de vooropleiding aan het Utrechts conservatorium bij Julie Barnes en Nobuko Imai. Toen Imai stopte in Utrecht studeerde hij verder bij Prunella Pacey, en behaalde het UM diploma in 1991.

 Tijdens zijn studie volgde hij kamermuziek lessen bij Eli Goren en Viktor Liberman die ook het strijkorkest van het Utrechts conservatorium dirigeerden. Hij nam met zijn strijkkwartet twee keer deel aan het Orlando festival in Rolduc (1985 Sigmund Nissel Amadeus Quartet, 1986 Walter Levin LaSalle quartet). Tijdens zijn studie maakte hij deel uit van het NJO waarvan een paar producties als aanvoerder altviolen. 

 Nog tijdens zijn studie in 1989 deed hij met succes auditie bij het Radio Symfonieorkest waarvan hij tot 2005 deel uit maakte. Na de opheffing van het Radio Symfonieorkest in 2005 tot heden werkzaam bij het Radio Filharmonisch Orkest. In 2012 was hij een jaar werkzaam bij het Kraayenhof Tango Ensemble waar de Piazzola CD Fuerza tot stand kwam.

 

Robert MeulendijkMusicus
Altviool
Radio Filharmonisch Orkest

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws