AVROTROS Vrijdagconcert seizoen 22-23

Elke vrijdagavond om 20.15 uur gebeurt het: in de serie AVROTROS Vrijdagconcert komt de mooiste klassieke muziek tot leven. Plaats van handeling: TivoliVredenburg in Utrecht.

Ook in het nieuwe seizoen 22-23 is de serie rijk gevuld. Met speciale aandacht voor de componisten Willem Pijper, Jan van Gilse, Sergej Rachmaninov, Max Reger en Ralph Vaughan Williams, het 900-jarig bestaan van de stad Utrecht, een nieuwe artist in residence en jong talent.

Het AVROTROS Vrijdagconcert bestaat uit zes series, elk met een eigen karakter en sfeer. Naast het ‘grote’ repertoire is plaats ingeruimd voor premières en vaak onbekende muziek uit Nederland en daarbuiten.

De verkoop van abonnementen, passe-partouts en losse kaarten is gestart.
Bestel nu en verzeker u van de mooiste muzikale start van uw weekend!

Meer lezen? Bestel de brochure AVROTROS Vrijdagconcert 22-23

Premières en Nederlandse muziek
Belangrijk kenmerk van de serie AVROTROS Vrijdagconcert is de ruime aandacht voor nieuwe muziek en muziek van Nederlandse componisten. Dit is tevens een wezenlijke taak van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor – hoofdspelers in deze serie. Nederlandse composities van onder anderen Jacob TV, Bram Kortekaas en Kate Moore en premières van o.a. Mason Bates, Guillaume Connesson en Sofia Goebaidoelina zijn te horen naast bekende en geliefde meesterwerken uit het ‘ijzeren’ repertoire.

Artist in residence: Ella van Poucke
De jonge Nederlandse celliste Ella van Poucke brengt als artist in residence extra kleur in het seizoen 22-23 van het AVROTROS Vrijdagconcert. Haar bijzondere kwaliteiten als solist en als kamermusicus komen in vier concerten volledig tot hun recht: zie de concertagenda op vrijdag 4 november 2022, 10 februari, 3 maart en 17 maart 2023.

De series van AVROTROS Vrijdagconcert

AVROTROS Klassiek 1
Afwisseling en veelzijdigheid zijn sleutelbegrippen in de serie AVROTROS Klassiek 1.
> Bekijk en bestel de serie via de site van TivoliVredenburg

AVROTROS Muzikale Meesterwerken
De serie Muzikale Meesterwerken begeeft zich op de toppen van een muzikaal berglandschap.
> Bekijk en bestel de serie via de site van TivoliVredenburg

AVROTROS Klassiek 2
AVROTROS Klassiek 2 combineert hoogtepunten uit het klassieke repertoire met opvallende accenten voor fijnproevers en mensen die openstaan voor een twist bij een klassiek menu.
> Bekijk en bestel de serie via de site van TivoliVredenburg

AVROTROS Vocaal
De beste koren en vocalisten, in zeven indrukwekkende concerten.
> Bekijk en bestel de serie via de site van TivoliVredenburg

AVROTROS Radio Filharmonisch Orkest
Vier concerten van het Radio Filharmonisch Orkest, met chef-dirigent Karina Canellakis en o.a. gastdirigent Edo de Waart.
> Bekijk en bestel de serie op de site van TivoliVredenburg

AVROTROS Groot Omroepkoor
Vier concerten van het veelzijdige Groot Omroepkoor, onder leiding van chef-dirigent Benjamin Goodson, Jan Willem de Vriend en Marcus Creed.
> Bekijk en bestel de serie op de site van TivoliVredenburg

Het AVROTROS Vrijdagconcert is een productie van AVROTROS in samenwerking met NPO Radio 4, Stichting Omroep Muziek en TivoliVredenburg. AVROTROS Vrijdagconcert wordt elke vrijdag vanaf 20.00 uur rechtstreeks vanuit TivoliVredenburg uitgezonden op NPO Radio 4.

 

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws