Brochure NTR ZaterdagMatinee 22-23 is uit!

Na twee lastige jaren is 2022-2023 hopelijk weer een ‘gewoon’ seizoen. Vanzelfsprekend op het buitengewone niveau dat de Matinee altijd levert, en natuurlijk weer met volle zalen. De duizelingwekkende muziek van alleskunner Jörg Widmann staat in de schijnwerpers. Hij is een van de opmerkelijkste componisten van dit moment, dirigent én wereldberoemd klarinettist. Als iemand het verdient ‘de Mozart van nu’ te worden genoemd, dan is hij het wel…

Bekijk hier de brochure voor seizoen 2022-2023

Buitengewoon als altijd
NTR ZaterdagMatinee 22-23: met onder meer vijf concerten, gewijd aan het werk van Jörg Widmann; opera’s van Bellini (Norma !), Scarlatti, Rameau, Porpora, Janáček, Vivaldi en Mascagni; John Adams en zijn nog altijd actuele opera The Death of Klinghoffer.
Het seizoen 22-23 brengt onder anderen Mahler, Tsjaikovski en Ravel, Abrahamsen, Ketting, Verhulst, Vivaldi en Graupner. Er klinkt nieuw Nederlands werk van Mathilde Wantenaar, Robin de Raaff, Wilbert Bulsink en Peter-Jan Wagemans, en nieuwe muziek van de Britten Helen Grime, James MacMillan en Mark Simpson.
Naast het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor – onze vaste medespelers – hebben we weer de mooiste namen naar de Matinee kunnen halen. Van Pierre-Laurent Aimard, Asko|Schönberg, William Christie, Lise Davidsen en Ensemble Modern tot Franco Fagioli, Venera Gimadieva, Hilary Hahn, Barbara Hannigan, La Cetra, Leila Josefowicz, Julia Lezhneva, Vox Luminis en Eric Whitacre.

Meer achtergrondinformatie, luistertips en een toelichting van artistiek leider Kees Vlaardingerbroek is te vinden op de site van NPO Radio 4.

Bestel vanaf dinsdag 1 maart 2022 uw abonnement of passe-partout op de website van Het Concertgebouw. Bestelinformatie is ook te vinden op pagina 76-78 van de brochure.

De mooiste zaterdagmiddagen van het jaar: dat is de NTR ZaterdagMatinee!

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws