Het project krijgt duidelijk vorm

Het project Digitalisering Bladmuziekcollectie SOM krijgt steeds duidelijker vorm. Het voorbereiden van de digitalisering van de cataloguskaartjes wordt voortvarend ter hand genomen door een aantal vrijwilligers van het Muziekcentrum van de Omroep (zie foto). Zij hebben tot dusver zo’n 80.000 kaartjes van de molens gehaald, waarvan er nu 60.000 in de catalogus zijn opgenomen.

De digitaliseringspartij is aan het werk met de eerste batch van 5 kratten met zo’n 1500 titels bladmuziek. Deze worden in de loop van december terugverwacht.

Samenwerking Beeld en Geluid
De eerste onderzoeksresultaten met Beeld en Geluid zijn positief; het is denkbaar dat een koppeling tot stand wordt gebracht tussen de bladmuziek van de SOM en hun opnames. Beeld en Geluid start nu een project om deze data voor dit project beschikbaar te stellen. Hoe mooi zou het zijn om, terwijl je door de bladmuziek bladert, de opnames ook te kunnen horen.

Website
Inmiddels is het ontwerp van de nieuwe website ook al vergevorderd. Het wordt een mooie, professionele website met een duidelijke ‘wow, ik wist niet dat dit bestond’-uitstraling.

We willen de nieuwe website natuurlijk ook zoveel mogelijk onder de aandacht brengen. Hiervoor is een marketingplan geschreven en is een medewerker Marketing aan het project toegevoegd. Om de branche zoveel mogelijk te informeren en te enthousiasmeren over de collectie, zijn medewerkers aanwezig bij landelijke bijeenkomsten zoals die van de Koninklijke Bibliotheek en de Nederlandse Vereniging van Muziekbibliothecarissen. Op de foto’s is te zien hoe projectmedewerker Eric van Balkum en projectmanager Marjon van Schendel verslag uitbrengen van het werk aan dit bijzondere project.

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws