Inschrijving Groot Meezingconcert geopend

Op zaterdag 19 maart 2022 vieren we alsnog ons eerste lustrum met de 5de editie van het Groot Meezingconcert. In de eerste drie edities stond telkens een ander requiem centraal. In de vierde editie in 2019 kozen we voor een geheel nieuwe aanpak: een operaspektakel. Speciaal voor ons lustrum keerden we in 2020 terug naar het genre waarmee het Meezingconcert groot is geworden: het requiem! Maar zoals we allemaal weten ging dat niet door. Nu komt dit repertoire alsnog aan bod in dit 5e Groot Meezingconcert.

Mozart: Requiem en Ave verum corpus

Om nog even terug te blikken: het Groot Meezingconcert 2019 werd inderdaad een fantastisch zomers operaspektakel, dankzij de ongelooflijke inzet van alle meezingende deelnemers, het Radio Filharmonisch Orkest, dirigent Martin Wright, presentator Willem de Vries, vocale solisten (afkomstig uit het koor) en natuurlijk het Groot Omroepkoor zelf. Dit succes gaat ongetwijfeld herhaald, zo niet overtroffen worden in de lustrumeditie van het Groot Meezingconcert. In 2022 gaan we onze tanden zetten in het Requiem van Mozart en als kers op de taart voeren we daarnaast zijn prachtige Ave verum corpus uit.

U komt bij dit Groot Meezingconcert de vertrouwde gezichten tegen van de musici van het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest.
De leiding is in handen van de chef-dirigent van het Groot Omroepkoor, Benjamin Goodson. Een prachtige gelegenheid om met hem kennis te maken. Martin Wright, die eerdere Meezingconcerten dirigeerde, kon vanwege verplichtingen bij het Berlijns Operakoor geen tijd in zijn agenda vrijmaken voor dit Groot Meezingconcert.
De begeleiding van de middagrepetitie op de dag van het concert is toevertrouwd aan de immer enthousiaste pianist Ben Martin Weijand, vaste pianist van het Groot Omroepkoor. Alle solopartijen in het Requiem worden door onze eigen koorleden gezongen.

Gratis workshops

Ter voorbereiding op het Groot Meezingconcert worden er weer twee gratis workshops georganiseerd: op zaterdag 15 januari en zaterdag 5 maart. Deze vinden in Hilversum plaats van 12.00 tot 17.30 uur. U kunt bij het reserveren van een ticket aangeven of, en zo ja wanneer u deel wilt nemen aan een workshop. Er is per workshop plaats voor maximaal 400 deelnemers.
Zangers van het Groot Omroepkoor zorgen ook deze keer voor een optimale voorbereiding tijdens deze workshops.

Aanmelding, kosten en bladmuziek

Deelname aan het Groot Meezingconcert kost € 40,-. Vrienden van het Groot Omroepkoor of het Radio Filharmonisch Orkest en studenten profiteren van een flinke korting: voor hen geldt de gereduceerde prijs van € 25,-.  Let op:  hierbij komen nog de kosten voor aanschaf van de muziek, indien u deze nog niet in uw bezit heeft. Zie voor meer informatie over de bladmuziek de uitleg onder ‘Hoe krijg ik mijn bladmuziek’ op onze pagina ‘Veelgestelde vragen‘.

Klik hier om u aan te melden voor het Groot Meezingconcert za 19 maart en de workshop op 15 januari of 5 maart ’22

Nadere informatie over de workshops volgt z.s.m. 

Lees hier Veelgestelde vragen met betrekking tot het Groot Meezingconcert en de voorafgaande workshops in Hilversum

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws