Evenement Podiumkunst.net op 4 november '21

 

Schatkamers van podiumkunsterfgoed met elkaar verbinden

Podiumkunst.net verbindt de schatkamers van de Nederlandse podiumkunsten en stelt deze open voor makers, onderzoekers en liefhebbers. Het einddoel is een integraal en toegankelijk digitaal overzicht van het Nederlandse podiumkunst-erfgoed, dat de geschiedenis van de Nederlandse podiumkunsten levend maakt en een inspiratiebron voor makers van nu en de toekomst kan vormen.

Het evenement

Op donderdag 4 november organiseert Podiumkunst.net een bijeenkomst voor de podiumkunstsector tijdens de Maand van het Digitaal Erfgoed. Hoe maken we samen ons podiumkunsterfgoed toegankelijk en vindbaar? Waarom is het duurzaam bewaren en het delen van data en kennis juist zo belangrijk in onze sector? Hoe kunnen we elkaar ondersteunen in het beschikbaar maken van de collecties? Dit zijn de vragen die tijdens de bijeenkomst aan bod zullen komen aan de hand van best practices, kennissessies, pitches en tafelgesprekken.

Stichting Omroep Muziek is met het project Muziekschatten een van de consortiumpartners van Podiumkunst.net. Andere partners zijn onder anderen Beeld en Geluid, Muziekweb en Theater in Nederland. De doelgroep van het evenement zijn alle professionals en liefhebbers werkzaam bij podiumkunst- en erfgoedinstellingen. Ook cultuurmakers, collectiebeheerders, onderzoekers/studenten en andere professionals zijn van harte welkom.

Bekijk hier het programma en schrijf je in.

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws