Michael Müller

Michael Müller werd in Günzburg aan de Donau geboren; zijn vader kwam uit Transsylvanië en zijn moeder uit Oostenrijk. Hij studeerde cello aan de Musikhochschule in München en de Academie voor de Kunsten in Berlijn. Hierna nam hij deel aan masterclasses bij Boris Pergamensjikof, David Geringas en Heinrich Schiff.

Michael genoot zijn opleiding in de kamermuziek bij Walter Levine van het Lasalle Kwartet, bij het Amadeus Kwartet in Keulen en bij Sándor Vegh in Salzburg. In 1977 richtte hij een strijkkwartet op. Hiermee won hij de eerste prijs op het nationaal concours Jugend musiziert in Duitsland. In 1987 werd hij solocellist van de Deutsche Kammerphilharmonie te Frankfurt/Bremen. Sinds 1998 is hij cellist van het Parkanyi Kwartet. Van 1995 tot 2013 was hij solocellist van het Radio Kamerorkest, resp. de Radio Kamer Filharmonie. Sinds augustus 2013 is hij 1ste solo-cellist van het Radio Filharmonisch Orkest.

Michael Müller treedt regelmatig op als solist en kamermusicus in heel Europa. Ook neemt hij deel aan vele vermaarde internationale festivals zoals de Berliner Festwochen en de Salzburger Festspiele. Hij heeft de celloconcerten van H. Andriessen, Georgi Minchev en Henk Badings op cd gezet.

Michael Müller bespeelt een cello van Januarius Gagliano (Napels 1734), hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Michael MüllerMusicus
Cello
Radio Filharmonisch Orkest

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws