Matinee-Fidelio_MR_Photo_SimonVanBoxtel-header

NTR ZaterdagMatinee

Nationaal en internationaal staat de NTR ZaterdagMatinee bekend om zijn originele programmering: gloednieuw werk van toonaangevende hedendaagse componisten, de stand van zaken in de internationale barokmuziek, unieke operaproducties, én vijf eeuwen vocaal-symfonische muziek. Met een hoofdrol voor het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest, die in 1945 werden opgericht.

NTR ZaterdagMatinee

De NTR ZaterdagMatinee viert in het seizoen 2020-2021 haar zestigste seizoen! En dat is iets om te vieren.

Dat gebeurt uiteraard in de eerste plaats met de concerten in Het Concertgebouw en de live uitzending hiervan op NPO Klassiek. Daarnaast besteedt de NTR gedurende het hele seizoen op NPO Klassiek, NPO 2 en NPO 2 Extra aandacht aan de lange Matineegeschiedenis. Én de ZaterdagMatinee opent haar archieven.

Zo kun je op deze plek luisteren naar de absolute hoogtepunten uit de afgelopen 59 jaar!

En hier kun je de podcast-serie Markante Maestro’s beluisteren.

In seizoen 2021-2022 zijn vier concerten gewijd aan de Deense componist/tovenaar Hans Abrahamsen. Zo dirigeert Kent Nagano zijn opera The Snow Queen. Dezelfde Nagano brengt ook Das Rheingold – op instrumenten uit Wagners tijd. We vieren de 85ste verjaardag van Steve Reich met een wereldpremière, in opdracht van de Matinee gecomponeerd. Klangforum Wien komt voor het eerst in de Matinee en neemt de balletmuziek Kraanerg van Iannis Xenakis mee. Kijk hier voor de brochure voor het seizoen 2021-2022.

Klik hier voor alle concerten van de NTR ZaterdagMatinee op deze website of op de button hieronder voor de concerten op de website van NPO Klassiek.

De NTR ZaterdagMatinee is een productie van de NTR in samenwerking met NPO Klassiek en de Stichting Omroep Muziek. De concerten worden live uitgezonden op NPO Klassiek.

 

Klik hier voor de website van de NTR ZaterdagMatinee

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws