Lovende recensies voor Kurtág-box

> Bestel deze unieke 3 cd-box

 

***** 

This magnificent, Netherlands-sourced set brings together some of Kurtág’s greatest achievements and is performed with devotional precision and commitment by the ensemble Asko | Schönberg, conducted by Reinbert de Leeuw. … De Leeuw, his ensemble and the Netherlands Radio Choir (in the choral works) are fabulously lucid guides. 

Andrew Clements, The Guardian

 

*****

Er is hier zonder meer sprake van een monument, wat door het peil van de uitvoeringen alleen maar wordt bevestigd. 

Frits van der Waa, De Volkskrant

 

*****

Dit kleine stukje kan nooit recht of eer doen aan deze belangwekkende uitgave. 

Peter van der Lint, Trouw

 

Het is op drie cd’s nu al een van de meest relevante en niet te vergeten meest veeleisende producties van het jaar, meesterlijk gedirigeerd en gezongen en tot stand gekomen onder toeziend oog van de onmogelijk precieze Kurtág zelf. De laaiend gedetailleerde Liederen van wanhoop en zorg voor dubbel gemengd koor en een bizar instrumentaal ensemble met onder meer vier bajans: krijg die dichtheden en kleuren maar eens goed. Het is gelukt.

Bas van Putten in De Groene

 

De driedelige cd-box met koor- en ensemblewerken van György Kurtág is in één woord overweldigend. Diens zieldoorklievende klanken worden subliem vertolkt door Reinbert de Leeuw c.s. Ook de opname is onberispelijk. Deze box is nu al historisch, een monument voor de Hongaarse grootmeester, die afgelopen februari 91 werd. […] De Liederen van wanhoop en verdriet voor koor en instrumenten worden evenmin vaak uitgevoerd. In een kleine 20 minuten schakelt het Groot Omroepkoor tussen ultrazacht gefluister, oorsplijtend gekrijs, dieptriest gelamenteer en opgewonden vrolijkheid. Soms wanen we ons even op een Russisch dorpsfeest. 

Thea Derks, Cultureel Persbureau

 

 

Blijf op de hoogte van alle concerten, media en nieuws